Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Katonadolgok: Irány a hadszíntér
  2013-03-10 19:48:07, vasárnap
 
  Katonadolgok: Irány a hadszíntér
2013. március 10. 12:08
Hunhír.info

Göncz Árpád nemzetellenes tetteit nem lehetett a katona találékonyságával kivédeni, hiszen a politikai és katonai lehetőségek, melyeket Kárpátalja, Szlovénia s a Felvidék ügyeiben elszalasztott, nehezen térnek vissza... Az alábbi történet viszont amellett, hogy "mindenki Árpi bácsijáról" is szól, szórakoztató kordokumentum.

1995 vége 1996 eleje. Amerikától Nepálig egy sor ország már meg is unta a délszláv béketeremtést. A mi politikai vezetésünk is, a szokásos néhány éves késéssel észrevette, hogy lenne valami tennivalónk itt a szomszédban. Utazgatás Brüsszelbe, kérdezgetés, ajánlgatás, egyezkedés, majd döntés, hogy mi is megyünk.

Mi katonák, felfedezve ezt a ,,lázas készülődést" minden tilalom ellenére elkészítettünk 5-6 változatot, ha mégis menni kellene.

A sok nemzetközi és parlamenti huzavona után megszületett a döntés egy mozgásbiztosító műszaki zászlóalj kiküldése ügyében. Ilyen kész változatunk volt, megnyugodtunk. Egy napra!

A parlamentben, már nem tudom melyik önbizalomban dúskáló civil ,,hadvezér" javaslatára, nem képzett, összeszokott katonák mennek, hanem minden magyar állampolgár, aki pályázik békefenntartónak. Ennek megfelelően több mint 8000 pályázat ömlött be a HM egyik irodájába.

A feladat adott volt. Válassz ki a papírokból 400-at, értesítsd, hívd be, szereld fel, képezd ki, legyen összeszokott csapat.

Két nap válogatás, két nap kiértesítés, három nap személyi beszélgetés és alkalmassági vizsgálat! Ezután behívás kiképzésre!

Nem részletezem, hogy azzal a 30-40 főnyi hivatásos parancsnokkal hogyan rendeztük alegységbe azt a 400 fő körüli civilt, akinek se papírja, se ruhája, se felszerelése nincs, csak némi halovány emlékképe egykori katonai szolgálatáról.

Mindez december 05. és 15. között történt. Zömük még egymás nevét sem tudta, de már érkezett a felszerelés. Önálló nagy technikai eszköz - teher- és speciális gépkocsi, építő- és földmunka gépek, harcjárművek - mintegy 250 db, ezen kívül 160 vasúti konténernyi anyag és felszerelés. Volt közöttük használhatatlan, cserére szoruló, de volt túlbuzgó szolgálati ág is.

Az egyik nap gyanúsan mosolyogva jött hozzám az atya, a katolikus lelkészünk.

- ,,Ezredes Úr, segíts rajtam! Nincs itthon senki az egészségügytől se a humán szolgálattól, én tartom a frontot. Megteszek én mindent, amit csak lehet, de azt ne kívánjátok, hogy az előbb érkezett 3000 db óvszert én vegyem át! Mit szólna a püspök úr, ha megtudná, hogy ennyi óvszerrel vonulok a háborúba!?"

/Az atya az egyik legnépszerűbb katonánk lett, az óvszerekre meg tényleg nem volt szükség!/

Közben az önjelölt ,,hadvezérek" tovább törték a fejüket. Parlamenti vita döntött arról, hogy szereljük le a harcjárművek toronyfegyvereit, a hadszíntéri elhelyezésünket legfeljebb 50 km-re hagyhatjuk el, itt meg fejezzük be azt a felesleges kiképzést és mindenkit küldjünk haza karácsonyra és szilveszterre.

A szabadságot betartottuk, a többit meg igyekeztünk pótolni. A határidők nem változtak, január közepén indulni kell. A protokoll csúcspontja a köztársasági elnök útba indító szemléje volt.

Megjött az elnök biztonsági stábja, időpont- és programegyeztetés. Alakuló tér, beszéd, zászlólengetés és el. Semmi gond! Senki nem veszi észre, hogy még nem vagyunk készen, kell még néhány nap, hogy a kinti készenléti időt - február 1-jét - tartani tudjuk.

Vége a protokollnak, kísérjük az elnök urat a távozáshoz besorolt konvojhoz. Megszólalt az elnök úr, ő még ráér és szeretne integetni a busszal vasútállomásra szállítandó katonáknak. Az igaziak már a vasúton dolgoztak a berakásnál, de az óhajnak eleget kellett tenni. Gyors rögtönzött tájékoztatás közben szerveztem egy buszra való katonát a laktanya egy másik alakulatától. Feladat: Integetni a kapu előtt. Megtörtént! Óriási sóhaj!

De csak egy percig! Újabb elnöki óhaj! Ő a vonatot is szeretné elintegetni. Ha bevalljuk, hogy miniszteriális szintű elöljáróink hazudtak a készenlétet illetően, akkor nekünk fejünket veszik.

A biztonságiak is bajban voltak a programváltozás miatt, így nem volt nehéz rábeszélni őket egy félórás időnyerésre.

Parancs a vasútállomásra: Mindegy, hogy mi van berakva, vagy milyen sorrendben, azonnal toljatok össze egy szerelvényt, legyen benne két személykocsi tele katonákkal! Mehettünk integetni!

Az első szerelvény méltóságteljesen kigördült - én még ilyen össze-vissza katonavonatot nem láttam -, mindenki elégedett volt. Már csak egy telefon kellett a következő vasútállomásra, hogy állítsák félre, majd küldjék vissza a csodavonatot.

A következő két napban rendeztük a sorokat, pótoltuk a lemaradást elindítottuk az utolsó szerelvényt is.

Tián József
utászezredes

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=62640
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: békefenntartónak, méltóságteljesen, toronyfegyvereit, használhatatlan, programváltozás, mozgásbiztosító, elhelyezésünket, vasútállomásra, elkészítettünk, egészségügytől, miniszteriális, zászlólengetés, szilveszterre, kordokumentum, béketeremtést, szolgálatáról, katonavonatot, elszalasztott, nemzetellenes, megnyugodtunk, legnépszerűbb, parancsnokkal, személykocsi, parlamentben, protokollnak, köztársasági, összeszokott, alakulatától, biztonságiak, megszületett, önbizalomban, szórakoztató, harcjárművek, tájékoztatás, elindítottuk, felszerelése, katona találékonyságával, alábbi történet, délszláv béketeremtést, szokásos néhány, mozgásbiztosító műszaki, feladat adott, papírokból 400-at, 30-40 főnyi, katolikus lelkészünk, humán szolgálattól, előbb érkezett, egyik legnépszerűbb, önjelölt „, harcjárművek toronyfegyvereit, hadszíntéri elhelyezésünket, felesleges kiképzést, Göncz Árpád, Amerikától Nepálig, Utazgatás Brüsszelbe, Ezredes Úr, Tián József,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Naplemente  Búzaszentelés  Becsüld meg azt amid van,...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Aki szeret, annak senki sem id...  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 24  Jó éjt  Rögtön puha Mézes Krémes  Paul David Tripp Április 25  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Gizike bar...  Kellemes esti időtöltést  Minden szülő a lényével nevel.  Szép estét kedves látogatóimna...  Alakot vált...  Rögtön puha Mézes Krémes  Beney Zsuzsa  Messziről jött ember  A fák lelke  Facebookon kaptam  Jó éjt  Nehezen engedem  Jó éjszakát  Az idő elsodorja létezésünk  Minden szülő a lényével nevel.  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Alvó cica  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Az Európai Unió is foglalkozik...  Facebookon kaptam  Emlék  Becsüld meg azt amid van,...  S a dalok tanulsága  Az embernek a társa: hiányzik.  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Ahogy emelkedik a rezgés...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Beney Zsuzsa  Paul David Tripp Április 24  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Álom  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Naplemente  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Aki szeret, annak senki sem id...  A világnak égető szüksége van ...  Föld napja április 22 
Bejegyzés Címkék
katona találékonyságával, alábbi történet, délszláv béketeremtést, szokásos néhány, mozgásbiztosító műszaki, feladat adott, papírokból 400-at, 30-40 főnyi, katolikus lelkészünk, humán szolgálattól, előbb érkezett, egyik legnépszerűbb, önjelölt &#8222, harcjárművek toronyfegyvereit, hadszíntéri elhelyezésünket, felesleges kiképzést, szabadságot betartottuk, protokoll csúcspontja, köztársasági elnök, elnök biztonsági, kinti készenléti, elnök urat, távozáshoz besorolt, busszal vasútállomásra, vasúton dolgoztak, óhajnak eleget, buszra való, másik alakulatától, kapu előtt, készenlétet illetően, programváltozás miatt, félórás időnyerésre, első szerelvény, telefon kellett, következő vasútállomásra, lemaradást elindítottuk, utolsó szerelvényt, békefenntartónak, méltóságteljesen, toronyfegyvereit, használhatatlan, programváltozás, mozgásbiztosító, elhelyezésünket, vasútállomásra, elkészítettünk, egészségügytől, miniszteriális, zászlólengetés, szilveszterre, kordokumentum, béketeremtést, szolgálatáról, katonavonatot, elszalasztott, nemzetellenes, megnyugodtunk, legnépszerűbb, parancsnokkal, személykocsi, parlamentben, protokollnak, köztársasági, összeszokott, alakulatától, biztonságiak, megszületett, önbizalomban, szórakoztató, harcjárművek, tájékoztatás, elindítottuk, felszerelése, csodavonatot, szolgálattól, katonadolgok, alkalmassági, utászezredes, készenlétet, javaslatára, szomszédban, csúcspontja, állampolgár, kérdezgetés, felszerelés, elöljáróink, szerelvényt, igyekeztünk, konténernyi, elintegetni, tennivalónk, szállítandó, beszélgetés, készülődést, kiértesítés, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3816
  • e Hét: 18046
  • e Hónap: 29157
  • e Év: 182653
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.